"faMiLy aNarIZaL"

"faMiLy aNarIZaL"
sMg keBAHagIAAn famILy kaMi akAn bahAGia hiNggA KE AKhir haYAt..amIN...

12 Ogos 2012

..::..Cat Rumah & Langsir Raya..::..


 Seminggu jek lagik kan..kita sume nak bhari raya dah...sedih lak kan nak tgl kan
ramadhan yg mulia neh...semoga kita dipanjangkan usia untuk kita sama2 btemu semula
untuk ramadhan di tahun hadapan..insya-ALLAH....urmmm,kemarin kami laki bini sibuk
sibukkan diri pkemaskan per patut keadaan umah tecik kami neh...korang camne?
persiapan sume dah siap?hehehe..tetiba bsemangat lak ehh taun neh eheeeee:-)

Urmm..disebabkan mgu neh cik rizal keje mlm,jadik leh la jalankan xtvt cat mengecat
segalakan...kasi dia tdo per patut jap,sesambil tuh aku pulun sensorang dulu cat per patut..
takat yg rendah2 tuh kan,oklah...pas2 bukakn cartoon tuk hero2 bdua tuh layan...leh
la ibu deme mengecat dlm keadaan tenang kan..hahaha...



Cat colourland pilihan kali neh...klu tau sebelum pose ari tuh lagik cat neh dah tsedia
dibeli pon..cuma masa jek yg x bkesempatan kan..jadik disebabkan mgu neh cik rizal
keje malam,jadik adalah kesempatan tuk kami kasi kaler ckit kan umah tecik kami neh eheee..
klu x raya pon..ase nya memang nak cat kan balik pon umah kami neh...3 tahun dah
menetap kat umah neh,x penah btukar2 lagik pon..cian kan..eheeeee...ghuper pon dah
agak teruk dh hahaha...jadik eloklah dah alang2 nak bhari raya sama neh kan..jadik kasi
catlah ini umah..x kan tuan dia jek nak baju raya kan...umah pon nak jgk baju baru kan..
hahaha...leh gituw,huhuuu.....

Jadik start pagi tuh,bsemangat lah aku kasi cat tembok2,pagar2 sekali..hah,ambik kan..
alang2 dh mengecat tuh...hahahanak dijadik kan cerita...cat plak x cukup,jadik tpaksa lah
bsambung keesokan harinya pulak..sebab p mbeli cat len dulu,alang2 esok je lah sambungnya..
dan ari neh dah settle sume dah..alhamdulillah....yg tinggi2 cik rizal lah pulon sensorang..
aku ambik yang bahagian bawah2 jek heheheeeee.....harus lah sepakat kan,baru bawa berkat..
kan..kan......hah,korang camne?kaler apa lak taun neh?heehehe...




hah...cik rizal ngah sibuk memula tuh,bukakan cat segala...pas2 baru dia p tdoq...airiel 
cam biasa lah.....usha2 per patut eheeeee......

dan korang nak tgk ke hasilnya........kaler apa nk bitau pon aku x tau lah..yg pasti
kaler dia gelap2 ckit......ala2 kaler cam ri2 jgk....okeh meh aku tempek umh tecik aku
setelah dicat.......jadiklah kan,dr x de baju baru ekeikeikeiiiiiiiiiiiiiiiii...




























Hah....nah,tertempek dah heheheeeeeee............cantik x cantik blkg kiralah kan..
janji berubah kaler sudah heheheeeeeeeeeee.........bahagian neh aku yg cat...
bahagian dpn nun..tinggi2 ckit cik rizal nyer kejaan hahahaa....Alhamdulillah selesai jgk...









dan pandangan dari jarak depan......sib baik ri2 cuaca panaih2 berangin gitu...apapun
yg pasti...masa time bbuka,pas mkn kurma air aku minum dah kalah bdk2 baru pose
plak wakakaaaaaaaaaaaa......kering tekak ase heheheeeeeee.....neh jek sempat aku snap..
gambar keseluruhan cat x sempat snap hahahaaaaaa........yg ni pon jadik lah kan....
urmm..nti raya meh lah jemput dtg ke umah tecik kami neh heheheeee....

dan...Alhamdulillah jgk...langsir pon dah siap..dan dah siap terpasang dah...hahaha..
tahun neh x berganti pon langsir untuk tingkap yg len...satu ni jek aku tukarkan,sebab baru
tahun lepas jek langsir btukar....yg tahun lepas pon design sama gini jgk,yg neh cam
tambahan jelah tuk tingkap lam bilik dpn neh......urmm,ntah bila tahun plak nak btukar ntah
lah heheheeeeeeeee.......pakai jelah kan yg mna yg ado....x baek kan mbazir..eceiceiii
heheheeeeeee:-)









urmm camno ok ke tdk?hahahaaaaaaaaaaaa.......kira boleh lah ehh dr x de...hehehee..
urmm..tu jelah citer psiapan raya bahagian umah kami...cuma pasni nak cuci2 tingkap
per patut jelah......

Alhamdulillah dgn rezeki yg Allah berikan.......:-)


22 ulasan:

  1. rajin dia mengecat rumah ye..aikk beraya sakan la tu..janji happy dan mood nak beraya makin berkobar-kobar..

    BalasPadam
  2. bab2 cat ni serah pada huby je hehe...x pandai nak cat hheeee

    BalasPadam
  3. Salam...
    Cantik warna cat tu. Sejuk mata memandang...

    BalasPadam
  4. 83

    Kunjungan persahabatan
    Blog yang sangat bagus dan saya menyukai
    Follow 83
    saya berharap anda follow kembali
    ditunggu dan terima kasih
    salam ramadlon

    BalasPadam
  5. Dah lawa dah... Saya pun x sabar nak nengok umah baru kaler pinkkk saya... Hikhikhik

    BalasPadam
  6. assalam ana..wah2..raya sakan tahun ni..mama mood raya tak mai2 lagi..hu2x..mama biasa2 aja..

    BalasPadam
  7. wah dh berseri2 la...akak blm kemas rumah lg nie...huhuhu...

    BalasPadam
  8. dah cantik sgtlah tu...kaler cat cantik..langsir pon cantik..langsir jahit sendiri ke???kagum kagum

    BalasPadam
  9. meriah persiapan raya nampaknye tuh..sy baru pindah umah skang ni tahun lepas..so permintaan nk tukar langsir baru pon husbnd tak approve..huhuhu..tahun dpn la kot beli baru..ekekekekek

    BalasPadam
  10. waahhh.. meriah lah raya tahun neh~ siap tukar cat rumah lagi.. rumah zura nasib lah baru cat masa reno hari tuh.. jimat belanja bab2 cat rumah.. keh keh keh..

    cantek ar langsir baru~ zura tak tukar langsir pon.. cuma cuci jek lansir lama kasi nampak baru.. hehehe..

    BalasPadam
  11. berseri-seri la dgn cat & langsir baru

    BalasPadam
  12. amboiiii dik, mood raya dah datang ya..mmng meriah raya tahun ni..berseri2 rumah dgn cat baru...lngsir tu mmng cantik sangat..akak berkenan laaa.....

    BalasPadam
  13. skenye klu dpt cat rumah.. nk cat warna pink.. :)

    BalasPadam
  14. Assalamualaikum Ana...

    Raya sakan ni.... Mak ayah keletihan... Anak2 terus gembira...
    Alhamdulillah...


    Salam aidilfitri Dari kakya sekeluarga
    Maaf zahir batin

    BalasPadam
  15. wahhh..berseri2 rumah,selamat hari raya ye,maaf segala salah & silap ye spjg kita bersahabat dialam maya nih

    BalasPadam
  16. asslamualaikum..walaupun x nampak smua tp dapat rasa rumah awak cantik...=)

    selamat hari raya =)

    http://qurratulain-pagaremas.blogspot.com/2012/08/di-kesempatan-ini.html

    BalasPadam
  17. kaler cantik...langsir pun cantik

    BalasPadam
  18. cantik langsir dengan kaler cat tu jugak...selamat hari raya maaf zahir batin :)

    BalasPadam
  19. Assalamualaikum Ana.. Wah bersemangat sambut raya tahun ni.. Masih sibuk beraya ke.. Salam Aidilfitri drp akak buat Ana sekeluarga..

    BalasPadam
  20. slmt hari raya aidilfitri....;)

    BalasPadam
  21. cantik langsir..rajin mengecat rumah yer

    BalasPadam